Camper test drive Seattle - Anchorage + New York Nelly en Gerard 2012

Tot Fairbanks, Alaska

Dawson City, YT, 30 mei

Net terug uit de wilde stad Dawson City. Staan hier op de camping hartje stad (downtown) zover je hiervan kan spreken. De doorgaande weg (de Klondike Highway eindigt hier) is geasfalteerd en de rest van het stadje is gravel.

We zijn vanuit Whitehorse gisteren vertrokken en hebben vannacht op de camping gestaan in de buurt van het plaatsje Carmacks, YT. Een kleine camping met 10 plaatsen midden in het bos met natuurlijk een fire pit. Voor de prijs van $12 incl. brandhout zoveel je wilde en op een hartstikke mooie plek. Wilde vuurtje stoken tot het donker zou worden, maar dat gaat hier niet gebeuren. Zover wij weten is het nu maar twee uurtje donker per nacht. Lagen er een uur of elf in en het was nog steeds licht! Gelukkig kunnen we ons slaapgedeelte goed verduisteren.

Nu dus in Dawson City waar we vanmiddag om vier uur aankwamen. Staat bekend ivm de legendarische Gold Rush en volgens mij wordt er nog steeds naar goud gezocht. Onderweg nog wel een Moose gezien, de eerste.

Morgen steken we met de ferry de Yukon River over om het laatste stukje richting Alaska te gaan rijden. Dit gaan we doen via de eerder genoemde Top of the World Highway om dan via Chicken en Tok richting Fairbanks te rijden.

We hebben trouwens weer een leuk prijsje gekocht voor diegene die het dichtst bij onze eindstand qua kilometers komt op deze road trip. We zitten nu op 3510 km en hebben nog tot volgende week zondag te gaan. Succes!

Tot Fairbanks!

Groetjes Nelly en Gerard

Delta Junction, AK, 1 juni

Hebben ondertussen de Top of the World Highway gereden en toch wel het hoogtepunt tot nu toe! Wat een vergezichten en een leuke onverharde weg om te rijden. Ook al is het bijna net zo glad en soms beter dan de asfaltwegen. Daar zitten vaak meer gaten in dan in de gravelwegen.

Vandaag willen we als eindbestemming Denali National Park halen. Voor inkopen zullen we eerst een tussenstop maken in Fairbanks, AK (zo'n 100 mijl) en dan door naar Denali NP (vanaf Fairbanks zo'n 120 mijl). Moeten we dan vroeg in de middag kunnen zijn.

Voor morgen staat de busrit in het Denali NP op het programma want je mag in het grootste gedeelte van het park niet zelf rijden. Dus lunchpakketje mee en we laten ons luxe rijden.

Dit staat gepland voor twee nachten en dan via de Denali Highway (gravel) richting Kenai Peninsula een schiereiland onder Anchorage, AK.

Groetjes Nelly en Gerard

UPDATE!

Zitten nu bij boekhandel Barnes & Noble in Fairbanks, AK en hebben hier Wifi dus bij deze. Nu snel weer door naar Denali NP

Winston

Totaal aantal kilometers: 4637